2022-2023衡水金卷先享题 高三一轮复习40分钟单元检测卷(老高考)/生物(十三)13答案

2022-2023衡水金卷先享题 高三一轮复40分钟单元检测卷(老高考)/生物(十三)13答案,我们目前整理分享2022-2023衡水金卷先享题 高三一轮复40分钟单元检测卷(老高考)/生物(十三)13答案试题试卷及其参考答案,1如需答案 请关注微信公众号:趣找答案/直接访问www.qzda.com(趣找答案)

2022-2023衡水金卷先享题 高三一轮复40分钟单元检测卷(老高考)/生物(十三)13答案

 

2022-2023衡水金卷先享题 高三一轮复40分钟单元检测卷(老高考)/生物(十三)13答案,以下是该试卷的部分内容或者是答案亦或者啥也没有

As teenagers of the 21st century, we should be ready to _____ the challenge of society.

A. put B. do

C. make D. meet

试题答案

D

【解析】

试题分析:考查动词辨析。句意:作为二十一世纪的青少年,我们应该做好迎接社会挑战的准备。A放置;B做;C制作,制造,使;D遇见,满足,迎接。这里指迎接挑战,故选D。

考点:考查动词辨析

Children have their own rules in playing games. They seldom need a referee (裁判) and rarely take trouble to keep scores. They don’t care much about who wins or loses, and it doesn’t seem to worry them if the game is not finished. Yet, they like games that depend a lot on luck, so that their personal abilities cannot be directly compared. They also enjoy games that move in stages, in which each stage, the choosing of leaders, the picking-up of sides, or the determining of which side shall start, is almost a game in itself.

Grown-ups can hardly find children’s game exciting, and they often feel puzzled at why their kids play such simple game again and again. However, it is found that a child plays games for very important reasons. He can be a good player without having to think whether he is a popular person, and he can find himself being a useful partner to someone of whom he is ordinary afraid. He becomes a leader when it comes to his turn. He can be confident, too, in particular games, that it is his place to give orders, to pretend to be dead, to throw a ball actually at someone, or to kiss someone he has caught.

It appears to us that when children play a game they imagine a situation under their control. Everyone knows the rules, and more importantly, everyone plays according to the rules. Those rules may be childish, but they make sure that every child has a chance to win.

1.What is true about children when they play games?

A. They can stop playing any time they like.

B. They can test their personal abilities.

C. They want to pick a better team.

D. They don’t need rules.

2.To become a leader in a game, the child has to _________.

A. be a useful partner

B. wait for his turn

C. be confident in himself

D. be popular among his playmates

3.Why does a child like playing games?

A. Because he can be someone other than himself.

B. Because he can become popular among friends.

C. Because he finds he is always lucky in games.

D. Because he likes the place where he plays a game.

4.Which is the best title for this passage?

A. Rules in Children’s Games

B. Advantages of Playing Games for Children

C. Reasons for Children’s Games

D. How to Be a Popular Game Player

试题答案

1.A

2.B

3.A

4.B

【解析】

试题分析:孩子们有着属于他们自己的游戏规则。他们很少有裁判,也不用为保住得分而费心。他们不在乎谁输谁赢,也不在意游戏是否进行到底。游戏对孩子们来说很重要,在游戏中,孩子可以暂时忘掉自我,尽情享受游戏的乐趣。

1.and it doesn’t seem to worry them if the game is not finished”可知,即使游戏没有进行到底,孩子们也不会在意,故选A。

2.He becomes a leader when it comes to his turn.”可知,在玩游戏的时候,孩子们轮流当老大,这时,他就可以对其他的孩子发号施令了,故选B。

3.He can be a good player without having to think whether he is a popular person, and he can find himself being a useful partner...to pretend to be dead, to throw a ball actually at someone”可知,孩子们喜欢玩游戏是因为在游戏中,他们可以暂时忘掉自我,并扮演游戏中的角色与他人进行合作或对抗,故选A。

4.Children have their own rules in playing games”和第二段“it is found that a child plays games for very important reasons. He can be a good player without having to think”及第三段“but they make sure that every child has a chance to win.”可知,文章第一段讲的是孩子们玩游戏的规则,最后两段重点讲的是孩子玩游戏的好处,故选B。

考点:教育类短文阅读

...

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。