2022-2023衡水金卷先享题 高三一轮复习40分钟单元检测卷(老高考)/生物(三)3答案

2022-2023衡水金卷先享题 高三一轮复40分钟单元检测卷(老高考)/生物(三)3答案,我们目前整理分享2022-2023衡水金卷先享题 高三一轮复40分钟单元检测卷(老高考)/生物(三)3答案试题试卷及其参考答案,1如需答案 请关注微信公众号:趣找答案/直接访问www.qzda.com(趣找答案)

2022-2023衡水金卷先享题 高三一轮复40分钟单元检测卷(老高考)/生物(三)3答案

 

2022-2023衡水金卷先享题 高三一轮复40分钟单元检测卷(老高考)/生物(三)3答案,以下是该试卷的部分内容或者是答案亦或者啥也没有

-- Shall we take a taxi there since time is limited?

-- ________. It should be hard to get one during the rush hour.

A.Go ahead B. Don’t mention it

C. No doubt D. Just forget it

 

试题答案

D

【解析】

试题分析:考查情景交际。句意:--时间有限,我们打车去那里怎样?--还是算了吧。在高峰期很难打到车。A去吧,用吧;B没关系,不客气;C毫无疑问,很可能;D没关系,算了。根据答语可知,第二个人让第一个人放弃打车的念头,故选D。

考点:考查情景交际

 

An eight-year-old child heard her parents talking about her little brother. All she knew was that he was very sick and they had no money. Only a very expensive operation could save him now and there was no one to lend them the money.

When she heard her daddy say to her tearful mother, “Only a miracle(奇迹) can save him now,” the little girl went to her bedroom and pulled her money from its hiding place and counted it carefully.

She hurried to a drugstore (药店) with the money in her hand.

“And what do you want?” asked the salesman. “It‘s for my little brother,” the girl answered. “He’s really,really sick and I want to buy a miracle.” “Pardon?” said the salesman.

“My brother Andrew has something bad growing inside his head and my daddy says only a miracle can save him. So how much does a miracle cost?” “We don‘t sell a miracle here, child. I’m sorry,” the salesman said with a smile.

“Listen, if it isn‘t enough, I can try and get some more. Just tell me how much it costs.”

A well-dressed man heard it and asked, “What kind of a miracle does your brother need?”

“I don‘t know,” she answered with her eyes full of tears. “He’s really sick and mum says he needs an operation. But my daddy can‘t pay for it, so I have brought all my money.”

“How much do you have?” asked the man. “$ 1.11, but I can try and get some more,” she answered. “Well, what luck,” smiled the man. “$ 1.11, the price of a miracle for little brothers.”

He took up the girl‘s hand and said, “Take me to where you live. I want to see your brother and meet your parents. Let’s see if I have the kind of miracle you need.”

That well-dressed man was Dr Carlton Armstrong,a famous doctor. The operation was successful and it wasn‘t long before Andrew was home again.

How much did the miracle cost?

1.What was the trouble in the little girl‘s family?

A. Her brother was seriously ill.

B. They had no money.

C. Nothing could save her brother.

D. Both A and B.

2.In the eye of the little girl, a miracle might be _______.

A. something interesting

B. something beautiful

C. some wonderful medicine

D. some good food

3. The little girl said again and again “…I can try and get some more.” That shows _______.

A. she had still kept some money

B. she hoped not to be refused

C. There was no need to worry about money

D. she thought money was easy to get

4.From the passage we can infer (推断) that _______.

A. The doctor didn‘t ask for any pay

B. A miracle is sure to happen if you keep on

C. The little girl is lovely but not so clever

D. Andrew was in fact not so sick as they had thought

试题答案

1.D

2.C

3.B

4.A

【解析】

试题分析:这篇文章讲述了一个小女孩的弟弟病得很严重,而家里支付不起治疗的手术费。当她听说只有奇迹才能救弟弟时,她拿着自己所有的钱到要点去买奇迹。她说不管多少钱只要能救弟弟就行。她的行为感动了一位著名的医生,他帮小女孩的弟弟免费做了手术,创造了奇迹。

1.细节理解题。根据文中内容All she knew was that he was very sick and they had no money.她所知道的就是他病得很厉害,而且他们没有钱。故选D。

2.推理判断题。由文章内容得知,小女孩拿着钱到要点去买奇迹,认为那可以救弟弟;在小女孩眼中,奇迹是一种神奇的药。故选C。

3.推理判断题。根据文章描述,小女孩把她所有的钱都拿来了,她之所以说可以拿更多的钱来,是因为怕被拒绝,故选B。

4.推理判断题。从文中得知,小女孩家里没有钱给弟弟动手术,医生免费给小女孩弟弟动手术,创造了奇迹。故选A。

考点:故事类阅读

...

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。