It doesn’t matter ___________ you turn right or left at the crossing — both roads lead to the park.
A. whether B. how
C. if D. when
考点 : 考查名词性从句
Here are some tips on how to relax after a long day's work.
This will not only make sure you don't notice the cleaning you should do, but also make you more relaxed. When the light is weak, you will be more likely to relax your eyes. Use candles instead of electric lights! They can help you feel comfortable and relaxed.
When it comes to relaxing, it is important for you to enjoy a good meal. Cook some food yourself. Enjoy it when you are cooking as the process (过程) can help you relax. Make the food as delicious as you can! If you're too tired, you should think about ordering food just for this night, but don't make it a habit!
Nothing can take your mind off work as a good friend can! Make sure you don't talk about work all night but do something fun together! After work, your friend is probably tired too, so don't plan on doing everything at once and save the exciting and fun activities for future. Have a cup of tea, play a game or watch your favorite TV series. It's good for you to be social after a long day of work.
It is important to get a good night's sleep if you are planning to work better the next day and have the energy to do something nice after work. If you are working hard for a long period of time, enough sleep is necessary for keeping you going. Close your eyes. Take a deep breath. Make your body relax and let go.
1.According to the author, in order to feel relaxed, we should _______.
A. stay under brighter lighting
B. turn down the lights and light some candles
C. do the cleaning in the daytime
D. relax our eyes by using electric lights
2.What does the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to?
A. Food. B. A meal.
C. Relaxing. D. Cooking.
3.We can infer from Paragraph 4 that _______.
A. friends are usually too tired to come out for social activities
B. watching TV series with friends won't help us feel relaxed
C. being social after a long day's work can help us relax
D. we should plan on doing everything at once for fun with friends
4.What is the order of the titles for Paragraphs 2 to 5?
a. Eat good food. b. Invite a friend over.
c. Go to bed early. d. Turn down the lights.
A. a-b-d-c B. a-d-b-c
C. d-a-c-b D. d-a-b-c
5.This passage is most probably written for _______.
A. people who work hard
B. students who study hard
C. students who want to learn better
D. people who are bad at socializing试题答案
1.B 细节理解题。根据第二段提到When the light is weak, you will be more likely to relax your eyes. Use candles instead of electric lights! They can help you feel comfortable and relaxed.当灯光比较弱时，你很有可能让眼睛放松，用蜡烛取代电灯，这能让你感到放松，故选B项。
2.A 细节理解题。根据第三段提到Cook some food yourself. Enjoy it when you are cooking as the process (过程) can help you relax.可知自己烹制一些食物，这个过程会让你放松，享受它，故选A项。
3.C 推断题。根据第四段提到Have a cup of tea, play a game or watch your favorite TV series. It's good for you to be social after a long day of work.可知，喝茶，玩游戏或看喜欢的电视节目，当一天的工作之后，做一些社交活动对于你是有好处，故选C项。
5.A 细节理解题。根据第一段提到Here are some tips on how to relax after a long day's work这是一些关于一天的工作之后如何放松的建议，故选A项。